X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Ministerul Apărării a identificat de unde va procura un sistem de apărare antiaeriană

8 iul. 21:09   Politică
3293 5

Ministerul Apărării a identificat de unde va procura un sistem de apărare antiaeriană, de altfel primul, care urmează să ajungă în Republica Moldova anul viitor, a anunțat ministrul Anatolie Nosatîi în cadrul emisiunii „La 360 de grade”.

Oficialul nu a precizat cît va costa acest sistem, dar o parte din bani vor fi din bugetul de stat, o parte de la partenerii de dezvoltare, inclusiv va fi utilizat grantul de 9 milioane de euro oferit de Uniunea Europeană, transmite Radio Moldova

„Am găsit, o să implementăm, dar durează. (…) În dependență de resursele financiare pe care le avem. Nu vom merge de la cele strategice, dar vom începe de la acestea portative, de la distanțe mici, ceea ce ne va permite să protejăm infrastructura cheie și grupele operaționale în caz de necesitate, iar ulterior ne vom axa pe sisteme de apărare antiaeriană pe rază medie”, a declarat Anatolie Nosatîi.

Amintim că, în decembrie 2023, Republica Moldova a achiziționat din Franța un radar de supraveghere antiaeriană în valoare de peste 14 milioane de euro, bani alocați din bugetul de apărare. Recent, Uniunea Europeană a anunțat că armata națională va primi un nou pachet de sprijin, în valoare de 9 milioane de euro, pentru consolidarea capacităților de apărare antiaeriană.

Menționăm că, de la începutul războiului din Ucraina, în Republica Moldova au fost depistate de mai multe ori, în apropierea granițelor moldo-ucrainene de la nordul și sudul țării noastre, fragmente de drone distruse, ultimul incident avînd loc în aprilie curent.

7
0
0
0
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав