X 
Cutremure stiri: 504

Mihai Popșoi a purtat discuții cu Radosław Sikorski

17 sep. 21:45   Politică
2 ore in urma 658 0

În cadrul Platformei de Parteneriat Moldova, Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Radosław Sikorski.

Întîlnirea a fost axată pe schimb de perspective și angajamente pentru consolidarea relațiilor bilaterale și regionale.

Ministrul Popșoi a subliniat dialogul diplomatic strîns între Republica Moldova și Polonia, salutînd vizita recentă la Chișinău a prim-ministrului polonez, Donald Tusk. De asemenea, șeful diplomației moldovene a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant al Poloniei în contextul aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, subliniind așteptările de suport din partea Poloniei în timpul Președinției sale a Consiliului European în prima jumătate a anului 2025.

Cei doi miniștri au salutat creșterea volumului comerțului bilateral, fiind remarcat locul de frunte pe care îl ocupă Polonia după valoarea importului fructelor moldovenești, crescut în 2023 de 5,5 ori.

Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Radosław Sikorski, a subliniat importanța menținerii Moldovei printre prioritățile Programului Polonez de Asistență pentru Dezvoltare, evidențiind creșterea asistenței financiare și dezvoltarea relațiilor economice bilaterale. De asemenea, ministrul polonez a reafirmat angajamentul Poloniei de a sprijini Moldova în continuarea integrării europene și a subliniat importanța colaborării în cadrul Platformei de Parteneriat Moldova.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав