X 

Mariana Cușnir va reprezenta Parlamentul la cea de-a 61-a sesiune plenară a organizației

4 mai. 09:30   Politică
2278 0

Deputata Mariana Cușnir, șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), va reprezenta legislativul țării la cea de-a 61-a sesiune plenară a acestei organizații, precum și la summit-ul Președinților Parlamentelor statelor membre OCEMN.

Summit-ul are loc cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a APCEMN. Evenimentele se vor desfășura pe parcursul zilelor de 4 și 5 mai, la Ankara.

În cadrul sesiunii ordinare a APCEMN, vor avea loc dezbateri generale privind rolul diplomației parlamentare în schimbarea globală dinamică pentru dezvoltare, pace și stabilitate, precum și dezbateri în cadrul celor patru comisii permanente ale Adunării Parlamentare.

Șefa delegației Republicii Moldova, Mariana Cușnir, în cadrul Comisiei afaceri tehnologice și de mediu, va prezenta raportul privind tehnologiile spațiale în statele membre OCEMN: politici și evoluții naționale. Membrii Comisiei pentru afaceri culturale, educaționale și sociale vor dezbate raportul „Rolul mass-media în dezvoltarea socio-economică a statelor Membre OCEMN”, al cărui raportor este membrul comisiei, deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Victor Spînu. Concomitent, Comisia afaceri economice, comerciale și financiare va examina raportul cu privire la rolul Parlamentelor în consolidarea securității energetice în statele membre ale OCEMN, iar Comisia pentru afaceri juridice și politice – raportul privind rolul Parlamentelor în consolidarea securității economice în statele membre.

Agenda sesiunii mai include alegerea vicepreședinților APCEMN, precum și a celor doi secretari general adjuncți ai organizației.


Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 13 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră.

2
1
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?