X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Maia Sandu, după omorul din capitală: "Guvernul va lua măsuri"

16 iul. 10:45   Politică
3 ore in urma 975 0

Șefa statului, Maia Sandu, susține că după omorul, care a avut loc zilele trecute în sectorul Rîșcani al capitalei, Guvernul va lua măsuri pentru ca asemenea atacuri să nu se mai întîmple.

„Este un caz foarte grav și prim-ministrul deja a anunțat că va veni cu modificări la cadurl legal. Dincolo de asta, există o comisie care investighează cazul și după ce vom vedea rezultatele acestei anchete, evident că Guvernul trebuie să întreprindă toate măsurile și vom lua măsuri ca asemena atacuri și probleme de securitate să nu se mai întîmple în orașele și satele noastre”, a declarat Maia Sandu în cadrul NordNews LIVE.

Amintim, că în data de 10 iulie a avut loc un omor asupra unui cetățean turc, care s-a dovedit a fi implicat în mai multe scheme frauduloase. Totodată acesta se afla în căutarea Interpolului, cerîndu-se extrădarea străinului, notează Noi.md cu referire la deschide.

Pe 15 iulie, la Parlament au avut loc audieri pe marginea acestui caz, iar autoritățile legislative au anunțat că în cadrul Inspectoratului de Migrație urmează să fie efectuată o anchetă internă.

De asemenea, tangențial, ar fi implicați și angajații biroului Interpol din R. Moldova, spunea președintele Comisiei de Securitate și Ordine Publică, Lilian Carp. Anterior, acest Birou a fost țingta unui scandal, după ce în spațiul public au apărut informații precum că persoane din cadrul biroului Interpol Moldova ar fi acționat în favoarea unor străini certați cu legea, care cereau azil în R. Moldova.

3
2
0
4
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?