Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu: "Duminică, vă îndemn să folosiți puterea votului vostru"

3 noi. 2023,, 20:08   Politică
2513 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut un apel către toți cetățenii țării în contextul desfășurării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, notează Noi.md.

"Fiecare vot a contat în alegerile precedente. Am învățat cît de mult contează fiecare vot. Pe 5 noiembrie, vom demonstra din nou puterea votului nostru. Depinde de noi să-i alegem pe cei care își iubesc casa și neamul.

Îmi doresc să avem o viață confortabilă în toate localitățile din Republica Moldova. Acest lucru depinde de primari, de consilieri, de noi, toți cetățenii țării. Avem un plan bine pus la punct de dezvoltare a satelor noastre.

Fiecare proiect de succes înseamnă o Moldovă mai puternică, mai dezvoltată și ne dă speranța că vom reuși. Este important să ieșim la vot, trebuie să muncim toți pentru un obiectiv comun.

Duminică ieșiți la vot toți cei născuți la sat și toți cei născuți la oraș și folosiți puterea votului vostru", a spus șefa statului.


Astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Efros, a declarat că polițiștii și carabinierii vor fi alături de cetățeni în această duminică pentru a le garanta libera exprimare prin vot, pentru a le oferi siguranța și liniștea socială, dar și pentru a asigura desfășurarea scrutinului într-un mod civilizat și democratic.

Guvernul Republicii Moldova a lansat un spot, în care îi îndeamnă pe cetățeni să fie activi și să-și exercite duminică, 5 noiembrie, dreptul la vot.

La aceste alegerile locale generale, vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

3
0
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?