Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu, despre scandalul de la Procuratura Anticorupție

16 iun. 2023,, 08:15   Politică
2896 1

"Este prima dată cînd șeful unei instituții anticorupție afirmă deschis că corupția, în rîndul celor care trebuie s-o combată, reprezintă cea mai mare problemă". Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, după ce, în spațiul public, au apărut înregistrări audio cu șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, din care se înțelege că vrea să bage la pușcărie procurorii corupți.

Cît despre pretinsul conflict dintre șefii Centrului Național Anticorupție (CNA) și PA, șefa statului a subliniat că situația este regretabilă și că dezbaterea publică între șefii celor două instituții nu este benefică nici pentru reforma justiției, nici pentru lupta împotriva corupției.

„Nu am ascultat înregistrările, dar sînt la curent cu situația și este regretabil că avem această dispută între două instituții importante, PA și CNA. Nu trebuia să ajungem aici, o să venim cu soluții așa încît să punem punct acestei dispute și să putem să ne mișcăm înainte. Această dispută nu face bine nici luptei împotriva corupției și nici reformei justiției”, a spus Maia Sandu.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de angajații celor două instituții, președinta a sugerat că mulți dintre aceștia au activat în timpul regimului Plahotniuc, fără a se plînge de intimidări în acea perioadă, transmite Noi.md cu referire la tv8.

„Dacă mă întrebați de acuzațiile apărute în spațiul public, venite din partea unor angajați, nu sînt impresionată, pentru că, în mare parte, sînt oameni care au lucrat pe timpul regimului Plahotniuc. Atunci nu i-am văzut să se plîngă de intimidare. Asta mie îmi creează niște semne de întrebare, mai ales că și în raport cu mine au fost, de-a lungul timpului, acuzații, scrisori semnate despre intimare de către oameni care pe timpul lui Plahotniuc nu au ieșit să se plîngă că sînt forțați să facă lucruri ilegale”, a menționat Sandu.


Amintim că recent în presă a apărut o înregistrare audio din timpul unei ședințe cu participarea procurorilor și a șefei PA, Veronica Dragalin, în care aceasta îți amenință subalternii cu percheziții și arestări.

Veronica Dragalin a recunoscut autenticitatea discuției, dar a precizat că înregistrarea audio a fost făcută fără acordul Procuraturii.

1
0
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?