X 
Cutremure stiri: 504

Maia Sandu: De 9 Mai, autoritățile nu vor permite destabilizarea situației

7 mai. 2022,, 14:45   Politică
3512 0

Autoritățile Republicii Moldova, responsabile de securitatea țării și menținerea ordinii publice, vor face tot posibilul pentru a nu permite destabilizarea situației în ajunul și în timpul zilei de 9 Mai, cînd se presupune că ar exista pericolul unor provocări.

Declarații în acest sens a făcut astăzi președinta Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, aflat în vizită la Chișinău, transmite Noi.mdcu referire la radiochișinău.md.

Șefa statului a menționat că Consiliul Suprem de Securitate a crescut gradul de alerta încă după primele incidente din regiunea transnistreană.

”Organele de menținere a ordinii publice sînt la datorie și inclusiv în contextul acestor riscuri. În ajunul și de 9 mai, instituțiile noastre vor face totul ca să nu permită destabilizarea situației și să nu permită acestor acțiuni care ar putea să crească riscurile.

Avem încredere în instituțiile noastre că vor putea păstra ordinea publică și respectiv siguranța cetățenilor”, a spus șefa statului.


Amintim că ieri, în cadrul unei conferințe de presă, oficiali din cadrul Ministerului de Interne au declarat că forțele de ordine nu vor face nicio excepție și vor aplica uniform legea ce interzice purtarea sau promovarea simbolurilor ce promovează agresiunea rusă în Ucraina, iar cetățenii trebuie să înțeleagă riscurile.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав