Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Președintele Lituaniei: „Noi sîntem alături de R. Moldova”

7 mai. 2022,, 13:00   Politică
2557 0

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a declarat că susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova și înțelege cît de grav a fost afectată țara noastră de războiul din Ucraina.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

„Anul trecut, în luna mai, am efectuat o vizită în Republica Moldova, și mă bucur să revin pentru a reconfirma susținerea Lituaniei pentru poporul Republicii Moldova. Înțeleg că țara a fost grav afectată de război de aceea noi sîntem solidari cu Republica Moldova și susținem suveranitatea și integritatea teritorială.

Moldova este un partener asociat al UE. Astăzi, noi sîntem alături de dvs. și alături de Republica Moldova. Exprim pregătirea totală a Lituaniei de a aprofunda cooperarea cu UE pentru a folosi pe deplin toate instrumentele de parteneriat. Lituania susține aspirațiile de integrare a Republicii Moldova", menționează președintele Lituaniei.

De asemenea, șeful statului lituanian subliniază că criza energetică este un alt aspect important: „Toate eforturile nostre trebuie să fie direcționate pentru diversificarea rutelor de alimentare, de a compensa interconexiunile care lipsesc, ca să dezvoltăm eficiența energetică și resursele regenerabile.


Lituania este gata să împărtășească experiența sa în implementarea măsurilor de eficiență energetică. Proiectele de diversificare a căilor de aprovizionare, diversificarea pieței, interconexiunile de gaz a Lituaniei ar puteasă ofere noi posibilități Republicii Moldova pentru a aborda securitatea alimentării cu resurse energetice”, mai spune Gitanas Nauseda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?