Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu, cu privire la fugarul Ilan Șor:”El nu ar putea comite atîta ilegalități, dacă nu ar avea oameni”

14 noi. 2023,, 07:37   Politică
5136 2

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este decisă cu privire la fugarul Ilan Șor și oamenii care-l ajută în țară.

Întrebată la emisiunea „La 360 de grade” de la postul public radio, ce părere are despre vizita sa de 3 zile într-o destinație necunoscută, șefa statului a refuzat să spe culeze, dar a declarat ferm că „este o problemă majoră pe care o vom rezolva”. Ediția a avut loc luni seara, 13 noiembrie curent, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Ilan Șor și gruparea lui criminală este un instrument al Rusiei prin care ultima încearcă să destabilizeze și să denatureze votul. Rusia a încercat să cumpere voturi și să denatureze rezultatele alegerilor. Cum un fugar reușește să obțină atîta încredere? Lipsa sancțiunii, inacțiunea justiției. S-au găsit judecători care au avut curajul să-l condamne, el nu are curajul să se arate aici și să-și ispășească condamnarea. El nu ar putea comite atîta ilegalități, dacă nu ar avea oameni. Și vedem cît de pasivă e justiția. Procuratura, SIS au reușit să documenteze scheme mari, cu probe seriose, dar cît timp instanțele de judecată nu își fac treaba, nici măcar nu încep să examineze aceste cazuri de imixtiune a Rusiei, toți acești oameni se simt liberi”, a declarat Maia Sandu.

„Este o problemă majoră pe care o vom rezolva. Dacă va trebui, o să mai creăm o Curte. Vom găsi oameni care să protejeze securitatea națională”, a adăugat ea.

10
1
1
3
60

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?