Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu anunță o conferință de presă pe 18 martie

15 mar. 10:17   Politică
3545 0

Luni, 18 martie, la ora 11:00, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va susține o conferință de presă, transmite Noi.md.

Șefa statului va face declarații în legătură cu organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în urma consultărilor cu mai multe grupuri de cetățeni și organizații. De asemenea, va răspunde jurnaliștilor la întrebările despre realitatea curentă.

Reprezentanții presei sînt așteptați la Palatul Republicii începînd cu ora 10:40. Accesul se va face în baza legitimațiilor de presă și a acreditărilor.

Reamintim că referendumul republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar urma să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Inițiativa plebiscitului a fost lansată de președintele Maia Sandu.

La 30 ianuarie, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care cer verificarea constituționalității legii care permite organizarea unui referendum republican în aceeași zi cu alegerile parlamentare sau prezidențiale. Anterior, Codul Electoral prevedea că: „referendumul republican nu poate avea loc în ziua alegerilor parlamentare, prezidențiale și a celor locale generale și nici cu 60 de zile înainte și cu 60 de zile după ziua desfășurării alegerilor”.


9
0
0
1
47

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?