Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu a comentat decizia de a organiza alegerile și referendumul în aceeași zi

8 feb. 21:05   Politică
3580 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a explicat, pentru prima dată, de ce referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE) și alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc la toamnă, în aceeași zi.

Șefa statului susține că principalul motiv este – participarea la vot. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Bună seara”, de la postul public de televiziune, transmite NM.

„Aceasta este propunerea (nr. red: ca cele două scrutine să fie organizate în aceeași zi) și vreau să explic de ce. Cel mai important argument este participarea. Această decizie de la referendum va defini soarta țării pentru mulși ani înainte. Este o decizie foarte importantă. Ne dorim un scrutin care să aducă cît mai mulți alegători la vot. Din experiență știm că la alegerile prezidențiale avem cea mai ridicată rată de participare, comparativ cu alte scrutine”, a declarat președinta Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a solicitat, pe 24 decembrie 2023, desfășurarea, în toamna anului 2024, a unui referendum național privind aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului i-a cerut atunci Parlamentului să demareze procedurile de organizare a referendumului. În aceeași zi, la trei ani de mandat, șefa statului a anunțat oficial că va candida la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024.

10
1
1
0
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?