Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Lupu le-a ținut morală angajaților Curții de Conturi, la prima ședință

27 feb. 2019,, 15:01   Politică
5065 1

Democratul Marian Lupu a condus astăzi, pentru prima dată, ședința Curții de Conturi, instituție în fruntea căreia a fost numit recent.

Printre proiectele discutate pe ordinea de zi, Lupu nu a ezitat să-și sublinieze noua postură și a făcut tot felul de afirmații pipărate. Totodată, el a trasat și o serie de reguli clare de comportament în cadrul ședinței.

Prima și cea mai importantă regulă, în viziunea democratului, este ca membrii Curții de Conturi, dar și funcționarii invitați la ședințe pentru raportări să vorbească doar cu permisiunea Președintelui instituției;

„Îmi permiteți?”

”Nu. Eu vă rog să respectăm o regulă în această sală: vorbește cel căruia i se oferă cuvîntul de către Președinte”, a spus Marian Lupu.


Nici detaliile tehnice nu au rămas nepuse la punct:

„Mai avant! Dacă da -da, dacă nu - nu. Vreau un răspuns. Dacă da, atunci apăsați butonul. Să o luăm ca pe o regulă tehnică: cine vorbește-apasă butonul. Cum a ajuns la sfîrșitul intervenției, a deconectat microfonul”.

În contextul în care un funcționar și-a exprimat speranța că problema indentificată în urma unui audit efectuat de către Curtea de Conturi se va rezolva, Marian Lupu a ținut s-o apostrofeze.

„Ca o normă generală pe orizontală: haideți la aceste ședințe să evităm din lexiconul nostru cuvîntul ”să sperăm”. Noi nu sîntem într-o instituție care discută speranțe. Noi avem sarcini, prevederi concrete și ele trebuie să fie executate”, a declarat șeful instituției.

În altă ordine de idei, Marian Lupu a cerut tuturor ministerelor care își trimit reprezentanți la ședințele Curții de Conturi să trimită persoane calificate, capabile să răspundă la orice întrebare:

„Campania s-a terminat, așa că pot și eu să spun: e logic! Ceea ce spuneți dvs., Doamna Rusnac, vă rog, la dvs la minister, cînd sînt subiecte mai complexe, iar ele de obicei sînt, dvs. aveți o specializare mai îngustuță. Transmiteți vă rog conducerii salutări din partea mea și o solicitare respctuoasă: prezența aici a echipei Ministerului de Finanțe. Este jenantă situația cu care ne confruntăm și pentru noi, dar și pentru dvs”.

Fostul șef al fracțiunii PD în Parlament, Marian Lupu, a fost ales în funcția de președinte al Curții de Conturi, cu votul a 52 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?