X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

La Parlament este organizată o vastă expoziție dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției

22 iul. 17:30   Politică
5 ore in urma 1356 0

Parlamentul găzduiește o expoziție tematică dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova.

Expoziția conține peste 150 de publicații selectate din colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, a Bibliotecii și Muzeului Parlamentului, care valorifică Legea supremă a statului – Constituția.

Printre documentele expuse se regăsește Constituția Republicii Moldova, adoptată la 29 iulie 1994 cu ultimele modificări și completări, culegeri de hotărîri și decizii ale Curții Constituționale, hotărîri privind interpretarea Constituției. De asemenea, este expusă o ediție protocolară specială a Constituției Republicii Moldova, oferită instituției legislative de președintele Curții Constituționale. Expoziția conține și o serie de lucrări semnate de foști judecători ai Curții Constituționale, profesori universitari, experți în drept constituțional: Alexandru Arseni, Victor Popa, Victor Pușcaș, Pavel Barbalat, Boris Negru, Nicolae Osmochescu, Gheorghe Costachi, Liliana Creangă, Ion Guceac, Valeriu Kuciuk, Andrei Smochină ș.a.

În atenția publicului sînt expuse și o serie de documente de arhivă, printre care nota informativă cu privire la activitatea Comisiei pentru elaborarea Constituției, stenogramele ședințelor plenare în cadrul cărora a fost examinat și adoptat proiectul Constituției, rezultatele votării Constituției și lista nominală a parlamentarilor.


Ziua Constituției Republicii Moldova este marcată anual pe data de 29 iulie. Legea Supremă a fost adoptată la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august 1994.

Expoziția cu genericul „Constituția Republicii Moldova – 30 de ani de la adoptare” este organizată în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Aceasta va fi deschisă vizitatorilor Parlamentului pînă la data de 2 august.

3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав