X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Iurie Roșca a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Reacția sa la verdict

2 aug. 15:35   Politică
9630 1

Jurnalistul, fost președinte al Partidului Popular Creștin Democrat, fost vicepreședinte al Parlamentului și fost viceprim-ministru Iurie Roșca a fost găsit vinovat de trafic de influență și condamnat la 6 ani de închisoare în penitenciar cu regim semideschis printr-o decizie a oficiului Buiucani al Judecătoriei Chișinău.

Iurie Roșca a descris cazul său ca fiind politic, iar decizia luată de instanța din sectorul Buiucani ca fiind un răspuns la poziția sa cu privire la UE și la referendum.

El a menționat că dosarul său a fost deferit anterior judecătoarei Ana Cucerescu.

"Procurorii au cerut patru ani, dar judecătoarea a fost generoasă, dîndu-mi șase ani. Cazul este politic, fiind un răspuns la poziția mea cu privire la UE, referendum etc.", a declarat Iurie Roșca.

El a subliniat că a considerat și consideră că UE este o structură anticreștină, antinațională, care mai întîi colonizează națiunile mental, iar apoi economic și politic.


"Mă îndoiesc că la Curtea de Apel se va da o hotărîre diferită. Dar voi continua să-mi apăr opiniile și punctele de vedere", a declarat fostul președinte al PPCD, fost vicepreședinte al Parlamentului și fost viceprim-ministru.

Anterior, Iurie Roșca a declarat în repetate rînduri că dosarul penal împotriva sa a fost fabricat din motive politice și a vizat reducerea la tăcere a unui jurnalist și politician nedorit care a criticat dur autoritățile.

56
3
4
8
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав