X 
Preşedintele stiri: 4167

Irina Vlah: ”Prioritatea noastră este să oprim declinul demografic”

14 sep. 15:40   Politică
4 ore in urma 2622 0

Chiar dacă situaţia s-a agravat în ultimii ani, Republica Moldova încă mai poate fi salvată. De această părere este Irina Vlah, fost bașcan al Găgăuziei și candidat la președinția Republicii Moldova.

Într-un interviu acordat site-ului Noi.md, politiciana reflectează asupra viitorului țării noastre și numește domeniile prioritare care pot schimba situația în bine, dacă vor fi implementate consecvent.

”În primul rînd, trebuie să facem tot posibilul pentru a păstra pacea – acesta e cel mai de preţ lucru pe care-l avem. Dacă va fi pace, vor fi şi condiţii pentru a începe să construim ceva bun, să începem să dezvoltăm ţara”, consideră Irina Vlah.

În al doilea rînd, potrivit ei, trebuie să demarăm imediat acţiuni concrete în vederea stopării declinului demografic.

”Moldova riscă să rămînă un stat fără oameni şi noi trebuie să înţelegem cu toţii că fără oameni nimic nu va fi posibil. sînt şi alte priorităţi, dar eu cred că, dacă măcar în cele două direcţii menţionate vom acţiona cu promptitudine, deja vor apărea premise reale pentru a vorbi de viitorul Moldovei în termeni mult mai optimişti”, a menționat candidata la președinția Republicii Moldova.


Amintim că numai în ultimul an populația Moldovei a scăzut cu 69 de mii de persoane și, după cum reiese din raportul Fondului ONU pentru Populație, țara ocupă unul dintre primele locuri în Europa în ceea ce privește rata de scădere a populației.

8
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав