X 
Arşiţa stiri: 203
Jocurile Olimpice stiri: 211
Transnistria stiri: 1460

Irina Vlah, despre cazul lui Iurie Roșca: "Acuzațiile împotriva sa sînt ridicole"

3 aug. 15:20   Politică
2 ore in urma 1283 0

Politicianul Irina Vlah a postat pe o rețea de socializare un mesaj despre sentința anunțată împotriva lui Iurie Roșca, jurnalist, fost președinte al Partidului Popular Creștin Democrat, fost vicepreședinte al Parlamentului și fost viceprim-ministru, notează Noi.md.

„Iurie Roșca a fost condamnat la șase ani de închisoare! Șase ani! Deși procurorul ceruse doar patru. Nu așa se întîmplă: instanța nu poate condamna o persoană la un termen mai mare decît cel cerut de procuratură {...}.

Roșca a intrat în politică în perioada în care majoritatea celor care decid astăzi soarta țării și a cetățenilor săi erau încă mici. El a fost întotdeauna energic, inteligent și educat.

Acuzațiile împotriva sa sînt ridicole. Ele se bazează pe un denunț cu o vechime de 13 ani, nesusținut de dovezi. Acesta este un caz politic de la început pînă la sfîrșit.

În orice instanță din orice țară europeană cu adevărat civilizată, acesta ar eșua la prima audiere. Dar nu și în țara noastră, unde autoritățile se tem de moarte de oponenți inteligenți, cu principii și educați.


Acesta nu este un tribunal, ci o judecată {...}. Lui Iurie, cu care ne cunoaștem bine de mult timp, vreau să-i spun: rezistă! sînt alături de tine! Sînt mîndru să te cunosc.

După ceea ce ți-au făcut, o clauză privind reabilitarea prizonierilor politici, a prizonierilor de conștiință va apărea cu siguranță în programul meu.

Libertate pentru Iurie Roșca!”, - a scris Irina Vlah.

Reamintim că la 2 august, prin decizia oficiului Buiucani al Judecătoriei Chișinău instanței, Iurie Roșca a fost găsit vinovat de trafic din influență și condamnat la 6 ani de închisoare în penitenciar cu regim semideschis.

Iurie Roșca a descris cazul său ca fiind politic, iar decizia luată de instanța din sectorul Buiucani ca fiind un răspuns la poziția sa cu privire la UE și la referendum.

9
1
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав