TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ioniță: R. Moldova nu ar putea depune o cerere de aderare la UE

Ioniță: R. Moldova nu ar putea depune o cerere de aderare la UE

Republica Moldova nu ar putea depune o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe perioada în care România va deține președinția Consiliului UE. Declarația aparține ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite IPN.

„Eu nu văd să existe, în primul rînd, o dorință din partea autorităților de la Chișinău pentru chestiunea aceasta. Or, această dorință nu poate fi scoasă din pălărie într-un mod inadecvat sau inopinat. Nu trăim într-o lume a surprizelor, trăim într-o lume în care astfel de decizii trebuie să fie pregătite atent. Or, eu nu am văzut pînă acum o pregătire pe chestiunea aceasta și nu cred că este posibilă o astfel de pregătire în timpul scurt pe care îl avem pînă la 1 ianuarie 2019”, a declarat Daniel Ioniță la un post televizat.

În opinia diplomatului, Republica Moldova intră în proces electoral și trebuie să se realizeze faptul că o bună parte a energiilor politice vor fi alocate acelui exercițiu electoral.

Totodată, ambasadorul a dat asigurări că România va urmări atent ca interesele Republicii Moldovei să fie reflectate corespunzător pe durata în care țara vecină va asigura președinția Consiliului UE, păstrîndu-și calitatea de „broker onest”.

România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load