X 
Arşiţa stiri: 228
Jocurile Olimpice stiri: 294
Transnistria stiri: 1421

Ion Chicu, suprins de scaderea semnificativă a exporturilor: Alaibele reformează economia

21 aug. 06:24   Politică
4 ore in urma 2114 0

Fostul premier Ion Chicu a atras atenția asupra unei scăderi considerabile a exporturilor de mărfuri din Republica Moldova în primul semestru al anului 2024.

Potrivit acestuia, exporturile au înregistrat o diminuare de 12,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. Chicu subliniază că, ajustate la inflație, cifrele din acest an sunt comparabile cu cele din perioada ianuarie-iunie 2020, când vămile au fost închise timp de două luni din cauza pandemiei.

„Alaibele reformează economia!”, a comentat ironic Chicu, criticînd astfel măsurile economice adoptate de Dumitru Alaiba, Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării și actuala guvernare.

Noi.md menționează, exporturile moldovenești scad pentru al 5-lea trimestru consecutiv, iar în ultimele două trimestre înregistrăm o accelerare a căderii.

O spune analistul economic Veaceslav Ioniță, care a menționat că, în trimestrul II, ele au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 3 ani și au constituit 859 milioane dolari, sau cu 30% mai puțin decît maxima istorică înregistrată în trimestrul II din 2022.


10
1
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав