X 
Cutremure stiri: 503

Inițiativa legislativă privind protecția animalelor, supusă consultărilor publice

6 iul. 2023,, 11:00   Politică
2523 0

Proiectul de lege care urmărește crearea unui cadru normativ privind protecția animalelor a fost supus consultărilor publice. La ședința desfășurată la Parlament, la inițiativa deputatei, Iulia Dascălu, membră a Comisiei mediu, climă și tranziție verde, au participat deputați, reprezentați ai autorităților publice, ai asociațiilor de profil, precum și reprezentanți ai societății civile.

„Ne-am propus să creăm un cadru juridic funcțional, cu respectarea prevederilor legislației europene în domeniu, care să ofere protecție animalelor împotriva tratării cu cruzime și să asigure un tratament decent și bunăstare tuturor animalelor, cu și fără stăpîn”, a spus deputatul Iulia Dascălu, unul dintre autorii proiectului de lege.

Participanții la eveniment au discutat despre prevederile proiectului de lege și au propus recomandări de îmbunătățire a mecanismului de asigurare a protecției animalelor, notează Noi.md.

Proiectul de lege prevede crearea unui sistem informațional de identificare și înregistrare a datelor cu privire la animalele de companie și a deținătorilor acestora. Autorii proiectului susțin că acest lucru va permite cunoașterea exactă a numărului de animale pe care le dețin proprietarii și va asigura, totodată, înregistrarea animalelor fără stăpîn.

În perioada următoare, autorii proiectului vor analiza recomandările prezentate în cadrul consultărilor publice. Proiectul de lege urmează a fi examinat de comisiile parlamentare și propus plenului Parlamentului pentru aprobare în prima lectură.

5
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав