X 
Arşiţa stiri: 203
Jocurile Olimpice stiri: 193
Transnistria stiri: 1417

În timp ce fermierii cer sprijin financiar, ministrul Bolea promovează agenda politică

31 iul. 16:37   Politică
20 ore in urma 1508 0

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a stîrnit controverse prin declarațiile sale din 31 iulie, cînd i-a îndemnat pe agricultori să participe „masiv la referendum” în loc să aștepte „pomene”, anunță Noi.md

Această declarație vine în contextul în care fermierii au solicitat plăți la hectar sub formă de subvenții, solicitare pe care Bolea a respins-o, menționînd că Moldova nu dispune de fondurile necesare pentru astfel de plăți.

În timpul unei ședințe online cu șefii direcțiilor agricole raionale, Bolea a explicat că subvențiile la hectar sînt posibile doar în țările membre ale Uniunii Europene și că Moldova ar avea nevoie de aproximativ 360 de milioane de euro pentru a le implementa. Potrivit lui, această sumă este imposibil de acoperit de către statul moldovean, insistînd că soluția ar fi integrarea în UE.

„Referendum, votăm, lucrăm, muncim, dezvoltăm țara, intrăm în Uniunea Europeană și vom avea subvenții la hectar la nivel de stat din Uniunea Europeană”, a afirmat Bolea.

Declarațiile ministrului au fost făcute după ce Pavel Curus, șeful secției agricultură, relații funciare și cadastru din Căușeni, a prezentat solicitările fermierilor afectați de calamitățile naturale, care cer plăți la hectar pentru a se putea menține și dezvolta.


Astfel, în loc să se concentreze pe găsirea unor soluții concrete pentru nevoile imediate ale fermierilor, ministrul Bolea, transformă această problemă într- oportunitate de a promova agenda politică a partidului de guvernămînt.

Ministrul pare să prioritizeze integrarea în UE ca unica soluție pe termen lung, neglijînd problemele acute cu care se confruntă fermierii moldoveni.

3
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав