Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Republica Moldova va fi creat Institutul Național pentru Educație și Leadership

27 oct. 2023,, 19:00   Politică
720 0

Procesele de formare inițială și continuă a cadrelor didactice și manageriale vor fi modernizate, iar calitatea predării în instituțiile de învățămînt va crește.

În acest sens, Guvernul a aprobat înființarea, la Chișinău, a primului Institut Național pentru Educație și Leadership. Acțiunea face parte din cele 20 de priorități ale Guvernului, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”.

În cadrul instituției, vor activa 17 angajați care în anul 2024 vor forma o rețea din circa 1000 de mentori, salarizați adițional, aleși din rîndul celor mai buni profesori. Mentorii vor ajuta tinerii specialiști, stagiarii, dar și colegii în dezvoltarea profesională la locul de muncă. Implicarea acestora va susține comunitatea educațională să inoveze și să aplice metode eficiente de predare și conducere.

De asemenea, Institutul Național pentru Educație și Leadership va fi responsabil de realizarea cercetărilor în domeniul formării cadrelor didactice, de elaborarea materialelor metodologice și a ghidurilor, precum și de inițierea unor proiecte și colaborări naționale în ramura gestionată. În același timp, personalul instituției va desfășura activități de promovare în societate a statutului personalului din învățămînt și de încurajare a tinerilor să urmeze o carieră didactică.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?