Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

IGP: Fugarul Ilan Șor circulă și are diverse întrevederi cu oficiali din alte state

8 feb. 16:14   Politică
2086 0

Fugarul Ilan Șor, cetățean al Republicii Moldova și al Statului Israel este căutat la nivel internațional pe canalele Interpol, cu scopul arestării și extrădării, notează Noi.md.

"Ultima traversare oficială a frontierei de stat de către ȘOR Ilan a avut loc la data de 17.08.2018, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Din momentul anunțării în căutare, orice informație disponibilă este coordonată prompt și direct cu departamentele specializate ale Secretariatului General al Interpol, de la care se solicită suport în vederea impulsionării soluționării cazului, localizării și arestării subiectului.

Potrivit informației oficiale disponibile în ultima perioada, începînd cu luna noiembrie 2023, ȘOR Ilan circulă și are diverse întrevederi cu oficiali din alte state, în special, din Federația Rusă, fapt despre care urmăritul comunică personal în postări publicate pe rețelele de socializare", precizează Poliția.

Potrivit oamenilor legii, pe 06.11.2023, Șor a părăsit teritoriul Statului Israel, pe cale aeriană. Omologii din Israel au confirmat ieșirea acestuia din țară, iar ulterior au comunicat că Șor a intrat pe teritoriul Statului Israel la data de 09.11.2023, prin Aeroportul Internațional Ben Gurion din Tel Aviv. Pe 26.11.2023, el a părăsit din nou teritoriul Israelului, fapt confirmat de către autoritățile statului respectiv.


La 06.12.2023,Șor a părăsit din nou teritoriul Israelului. Iar pe 07.01.2024, el a plecat din Israel spre Emiratele Arabe Unite.

"Pe 18.01.2024, informația operativă indică precum că Ilan Șor ar deține cetățenie rusă și ar fi călătorit din EAU spre Federația Rusă. În acest sens a fost expediat un demers către BNC INTERPOL Moscova, iar drept răspuns am fost informați că Ilan Șor nu este cetățean rus și că ultima dată a fost înregistrat cu ieșire din Federația Rusă la data de 27.12.2014.

Pe 01.02.2024, s-a stabilit că Ilan Șor a fost verificat pe sensul de ieșire de pe teritoriul Statului Israel, urgentfiind interpelate autoritățile israeliene pentru a ne comunica detalii. BNC INTERPOL Ierusalim a confirmat că persoana vizată a părăsit Israelul nefiind înregistrat cu intrări din data respectivă, alte detalii despre zbor și destinație nefiind comunicate.

Potrivit unei postări publicate la data de 07.02.2024, pe pagina lui Ilan Șor, relevăm că acesta se află în Federația Rusă, unde a avut o întîlnire la Moscova", se mai arată în comunicatul IGP.

Poliția mai spune că, imediat după apariția informației în presă, subiect abordat în seara zilei de 07.02.2024 la diverse emisiuni TV, a intervenit cu demersuri suplimentare către BNC INTERPOL Moscova și Secretariatul General al INTERPOL de la Lyon, solicitînd întreprinderea în regim de urgență a acțiunilor ce se impun în privința căutatului Ilan Șor, cu scopul localizării și arestării acestuia, în conformitate cu prevederile Constituției INTERPOL.

2
4
2
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?