Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4023

Comuniștii ruși și-au demonstrat atitudinea față de poporul Moldovei

8 feb. 13:36   Politică
3545 0

Fostul deputat moldovean Ilan Șor, dat în urmărire internațională, ascuns în Israel și condamnat în dosarul "fraudei bancare", a avut o întrevedere cu Leonid Kalașnikov, președintele Comisiei pentru afaceri CSI din Duma de Stat a Rusiei.

Întîlnirea a avut loc în ciuda faptului că Ilan Șor, care a fugit anterior din Moldova, se află în urmărire internațională, iar anterior i-a fost interzisă și intrarea în Rusia, unde era suspectat de comportament corupt care reprezenta o amenințare la adresa securității naționale. Despre acest lucru a anunțat mass-media locală, citînd surse din cadrul guvernului rus.

Toate documentele lui Ilan Șor, inclusiv cele israeliene, au fost introduse în baza de date a Interpol. Obligația de a-l aresta se extinde către toate cele 196 de țări membre ale Interpol.

În aprilie 2023, Curtea de Apel Chișinău l-a declarat pe Ilan Șor vinovat de fraudă și spălare de bani și condamnat la 15 ani de închisoare cu executare.

Leonid Kalașnikov este membru al Prezidiului Comitetului Central al PCFR din 2008 și, în același timp, secretar al Comitetului Central al PCFR pentru relații internaționale și economice.

Însuși Ilan Șor a calificat întîlnirea cu Kalașnikov drept "productivă și utilă", postînd pe Facebook și Telegram o fotografie comună cu oficialul rus la masa de negocieri.

30
5
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?