X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Igor Dodon: "Suveranitatea și interesele naționale trebuie să fie mai presus de conjuncturile geopolitice"

23 iun. 11:20   Politică
2403 0

Suveranitatea și interesele naționale ale țării trebuie să fie mai presus de conjuncturile geopolitice de moment.

Declarația aparține lui Igor Dodon, fost președinte al Republicii Moldova, președinte al Partidului Socialiștilor, relatează Noi.md.

El a menționat că acolo unde nu există suveranitate, nu există țară în sensul deplin al cuvîntului, ci doar un teritoriu populat, supus influenței externe, cu cele mai diverse riscuri economice și sociale.

"Iată de ce pentru Republica Moldova este crucial să nu cedeze din suveranitatea sa, să nu permită nimănui să o subordoneze politic și să-i indice cum să se dezvolte, în ce valori să creadă și cu cine să prietenească sau să se dușmănească. Noi nu vrem să fim dușmani cu nimeni", a subliniat Igor Dodon.

Potrivit lui, astăzi vedem cum, într-un context geopolitic tensionat, unele state încearcă să își impună dictatul asupra politicii moldovenești și vor să ne transforme pe noi, moldovenii, într-o pîrghie pentru interesele lor strategice regionale.

"În aceste condiții, pierderea din suveranitate și independență poate avea ca rezultat implicarea Moldovei în conflicte armate, iar într-un final - pierderi teritoriale sau chiar pierderea statalității. Așa ceva nu poate fi acceptat", a declarat fostul președinte moldovean, președinte al Partidului Socialiștilor.

El a asigurat că forțele politice pro-statale, care pun suveranitatea și interesele naționale mai presus de conjuncturile geopolitice ale momentului actual, sînt încă puternice în țara noastră, exprimîndu-și convingerea că în perioada următoare aceste forțe politice patriotice vor veni la putere, pentru binele țării și al cetățenilor săi.

22
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?