Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Dodon rămîne sub control judiciar

19 iul. 2023,, 09:53   Politică
2487 0

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au admis luni, 17 iulie, demersul procurorului și au prelungit controlul judiciar pentru încă 60 zile în privința fostului președinte Igor Dodon, cercetat pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei „organizații criminale”.

Informația în legătură cu prelungirea măsurii preventive a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție.

Pe 27 februarie 2023, PA anunța că, după 13 ședințe de judecată, procurorii anticorupție au început prezentarea probelor în susținerea învinuirii în privința ex-președintelui Igor Dodon, în dosarul în care este bănuit de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei „organizații criminale”.

Prima ședință de judecată în dosarul fostului șef de stat Igor Dodon, în care se cercetează episodul filmat în iunie 2019, cînd a primit de la Vladimir Plahotniuc o pungă neagră, a avut loc pe 17 octombrie 2022, la CSJ. Dodon este apărat de trei avocați, iar acuzarea este asigurată de doi procurori.

Urmărirea penală în acest dosar a fost reluată pe 18 mai 2022, la o zi după ce CA Chișinău a casat integral hotărîrea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva fostului președinte al R. Moldova, emisă anterior. Dosarul are la bază o secvență video de la întîlnirea dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov din iunie 2019, în care se observă cum liderul PDM îi dă lui Dodon o pungă neagră în care s-a speculat că ar fi fost bani.


Ulterior, Igor Dodon declara public că ar fi jucat un rol în cadrul acelor discuții, cu scopul de a-l debarca pe Plahotniuc de la guvernare.

0
0
0
3
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?