X 
Cutremure stiri: 504

Igor Dodon: „Orice integrare este posibilă doar împreună cu Transnistria”

17 sep. 14:30   Politică
2 ore in urma 1358 0

Partidul Socialiștilor din Moldova consideră că orice integrare este posibilă doar împreună cu Transnistria, iar viitorul președinte trebuie să fie un adevărat patriot, care nu va împărți malurile drept și stîng ale Nistrului, ci va face totul pentru reintegrarea lor.

Despre acest lucru a declara președintele Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, comentînd declarațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit cărora Moldova poate adera la Uniunea Europeană fără o parte din teritoriul său — Transnistria.

”Astfel de declarații nu surprind, ele sînt în spiritul retoricii lui Oazu Nantoi și Vasile Șoimaru. Este o retorică de distrugere a țării. Vreau să-i reamintesc doamnei Sandu că, potrivit Constituției, Președintele Republicii Moldova este garantul suveranității, independenței naționale, unității și integrității teritoriale”, a menționat Igor Dodon.

El a amintit că anterior Maia Sandu a declarat că nu va vinde nicio bucată de pămînt, pentru ca să avem jumătate de an gaze mai ieftin.

”Dar pentru integrarea europeană sînteți gata, doamna Sandu? Poziția Partidului Socialiștilor rămîne neschimbată: orice integrare este posibilă doar împreună cu Transnistria. Acolo locuiesc peste 455 de mii de oameni, dintre care peste 350 de mii sînt cetățeni ai Moldovei, și nu avem nici dreptul moral, nici juridic să ignorăm interesele lor, cu atît mai mult să renunțăm la ei”, a subliniat Igor Dodon.


Potrivi lui, astfel de declarații, deocamdată încă a președintelui Moldovei, reprezintă o adevărată trădare de Patrie.

Igor Dodon și-a exprimat speranța că cetățenii vor trage concluziile corecte, iar în urma viitoarelor alegeri, președinte va deveni un adevărat patriot, care nu va împărți malurile drept și stîng ale Nistrului, ci va face totul pentru reintegrarea lor.

8
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав