Povestea bărbatului a împărtășit-o cu Bussiness Insider fiica sa, Rebekah Sanderlin.
Bărbatul a lucrat la aceeași fabrică de producere a cîrnaților cea mai mare parte a vieții sale: la vîrsta de 15 ani s-a angajat ca îngrijitor, iar la vîrsta de 30 de ani a devenit manager de operațiuni. După ce fabrica s-a închis, el s-a mutat în alt oraș și a preluat aceeași funcție.
Potrivit amintirilor fiicei sale, în hipermarketuri tatăl său își convingea copiii să mănînce mostre gratuite de mîncare și îi distra plimbîndu-i cu liftul, hrănind rațele din parc sau mergînd la concerte și spectacole gratuite în aer liber. Bărbatul studia prețul fiecărui articol și cumpăra întotdeauna produsele cu marca magazinului.
Bărbatul nu cumpăra niciodată mașini noi - doar mașini second-hand. Într-o zi, tavanul mașinii sale s-a înclinat foarte mult și a blocat oglinda retrovizoare, iar el a a băgat zeci de clești colorate în el pentru a nu cheltui bani pe reparații, își amintește Sanderlin. Își putea permite o mașină nouă, dar visa să strîngă mai mulți bani și să se pensioneze mai devreme.
„Aștepta cu nerăbdare ora la care viața lui profesională se va încheia. Pentru el, munca era ceva ce făceai pînă cînd îți puteai permite să renunți și să începi să trăiești. Fiecare salariu îl aducea mai aproape de acest scop”, a scris Sanderlin.
La vîrsta de 45 de ani, a fost concediat, ceea ce nu era în planurile sale, așa că a căutat un loc de muncă part-time, dar nicăieri nu se reținea. La vîrsta de 50 de ani a decis că este timpul pentru odihnă, dar nu știa cu ce să se ocupe atunci și irosea timpul în zadar. În fiecare lună cheltuia cîte aproximativ 900 de dolari pe mîncare, locuință, servicii comunale și transport. Pensionarul se temea că banii se vor termina rapid, așa că nu își cumpăra haine noi sau nu mergea la restaurant cu copiii săi adulți, care erau gata să plătească nota de plată în locul lui.
Bărbatul a refuzat asigurarea de sănătate care l-ar fi costat mai mult de 1 200 de dolari pe lună. Spera să nu se întîmple nimic cu sănătatea pînă cînd va împlini 65 de ani și atunci se va înscrie într-un program guvernamental care acoperea cheltuielile medicale. Cu toate acestea, după o creștere dramatică în greutate și o durere în gît, el a cedat rugăminților copiilor săi de a merge la un medic cunoscut și a aflat că avea cancer esofagian în stadiul patru. Șase luni mai tîrziu, bărbatul a murit, lăsînd fiecăruia dintre copiii săi cîte 10 000 de dolari.
„El a vrut ca noi să mergem la cumpărături și să ne cumpărăm ceva scump, ceva ce el însuși nu făcuse niciodată. Glumea spunînd că el economisise deja bani și că acum era rîndul nostru să îi cheltuim. Nu mai avea energia necesară pentru a merge la cumpărături cu noi, dar fiecare dintre noi i se lăuda cu achizițiile făcute”, își amintește fiica sa.
Femeia a recunoscut că a preluat mai multe obiceiuri ale tatălui său. De exemplu, cumpără întotdeauna produse la promoție și își umple coșul cu mărci ale magazinului.
Adăuga comentariu