Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Igor Dodon îndeamnă moldovenii să nu participe la referendum

20 mai. 04:00   Politică
4394 1

Liderul PSRM, Igor Dodon, îndeamnă moldovenii să nu participe la referendumul care se va desfășura în toamnă, în aceeași zi cu scrutinul prezidențial.

„Referendumul este o șmecherie a Maiei Sandu în încercarea de a învinge în alegerile prezidențiale, din primul tur. Nu o va ajuta, moldovenii înțeleg, nu sînt proști, iar noi vom chema oamenii să nu participe la el”, a declarat fostul șef de stat.

„Eu cred că toți înțeleg că referendumul este o șmecherie a Maiei Sandu în încercarea de a învinge în alegerile prezidențiale. Ea crede că o va ajuta să învingă din primul tur. Nu o va ajuta, moldovenii înțeleg, nu sînt proști. Acest referendum nu are nimic cu ideea intregăriri europene, e un instument ilegal, anticonstituțional, pentru ca Sandu să obțină mai multe voturi”, a subliniat Igor Dodon.

Noi, socialiștii, nu sîntem împotriva discuțiilor și negocierilor cu UE, și cu Rusia, și cu China, uitați-vă cum se dezvoltă. Dar acest referendum nu are nimic comun cu integrarea europeană De aceea, noi vom chema oamenii să nu participe la acest referendum. Unii spun că pot să participe, să ia buletinul, să voteze împotrivă. Noi împreună cu colegii comuniști vom determina poziția finală, dar eu consider că noi trebuie să facem tot posibilul ca acest referendum să nu aibă loc, din lipsă de cvorum și cred că acest lucru este posibil, iar pentru aceasta ar trebui să nu luăm buletinele, să nu participăm în referendumul manipulatoriu, anticonstituțional - șmecheria Maiei Sandu”, a mai punctat ex-președintele țării.

La 16 mai, Parlamentul a stabilit data alegerilor prezidențiale și referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană. Astfel, scrutinul va avea loc pe 20 octombrie, conform deciziei luate de deputați.

58
3
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?