Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Grosu participă la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

21 apr. 16:40   Politică
2132 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Reuniunea are loc în perioada 21-24 aprilie 2024, fiind găzduită de Palatul Regal La Almudaina din Palma, Spania.

În cadrul reuniunii, președinții parlamentelor din UE, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate vor discuta o serie de subiecte comune de actualitate. Discuțiile, din acest an, vor fi concentrate în două sesiuni tematice – politica externă și de apărare: război în Ucraina și conflictul din Orientul Mijlociu; consolidarea Uniunii Europene din perspectivă economică și socială în contextul extinderii viitoare, al drepturilor sociale și al provocărilor legate de mediu și schimbările climatice. La sfîrșitul dezbaterilor, va fi adoptată declarația finală a conferinței.

La Palma, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, are planificate întrevederi cu omologii săi din mai multe țări europene.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană constituie un forum de discuții, schimb de opinii, informații și experiență privind rolul și responsabilitățile parlamentelor naționale în structura europeană, precum și instrumentele de cooperare interparlamentară în domeniul afacerilor europene. La reuniune participă președinții parlamentelor statelor membre ale UE, președintele Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate.

3
0
0
4
101

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?