Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4060

Grosu, întrebat dacă a discutat cu președintele Turciei despre expulzarea celor 7 profesori

1 feb. 2023,, 10:45   Politică
1975 0

Președintele Parlamentului Igor Grosu a dat de înțeles că a discutat cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan problema expulzării pedagogilor turci în timpul vizitei sale oficiale la Ankara.

În cadrul ediției din 31 ianuarie a emisiunii „Rezoomat” de la realitatea.md, Grosu a menționat că, din cîte cunoaște, Procuratura examinează în continuare dosarul respectiv și ar urma „anumite acțiuni”, transmite newsmaker.md.

Moderatoarea emisiunii i-a amintit lui Grosu că, în anul 2018, a participat la un protest în fața ambasadei Turciei de la Chișinău față de vizita lui Erdogan și chiar l-a numit pe liderul turc „dictator”. Întrebat cum se împacă retorica de atunci cu vizita recentă la Ankara, Grosu a răspuns că a avut „discuții foarte bune” cu președintele Turciei.

„Noi am avut discuții tete-a-tete foarte bune și cu dl președinte. Concluzia este foarte simplă: cea mai mare problemă este la noi acasă, fiindcă noi am admis așa ceva – să expulzăm niște cetățeni”, a spus președintele Parlamentului.

Întrebat dacă a fost abordat subiectul expulzării pedagogilor turci, Grosu a răspuns: „Au fost abordate mai multe subiecte. Despre unele pot vorbi, este finalitate, despre altele nu pot vorbi. Finalitatea este că noi trebuie să facem tot posibilul să nu mai admitem astfel de lucruri. Dacă și sunt astfel de cetățeni, ei trebuie să beneficieze de tot tratamentul legal și ei să decidă dacă părăsesc țara și în care direcție. Din ce știu eu, acum pe rol la Procuratură există un dosar. Chiar dacă acel personaj, unicul care și-a asumat toată vina, a scăpat foarte ieftin. Înțeleg că procuratura va veni cu niște acțiuni pentru a relua acest dosar, care ne-a afectat imaginea”, a conchis Grosu.

0
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?