X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Grigore Novac îi sugerează ambasadorului român să-și ceară scuze

12 apr. 2021,, 15:00   Politică
3895 15

Deputatul PSRM, Grigore Novac, susține că ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, și-a permis comentarii deloc diplomatice și batjocoritoare la adresa moldovenilor. Parlamentarul a criticat afirmația lui Ioniță, făcută la un post local de televiziune, legată de ”vaccinarea împotriva moldovenismului primitiv”.

”Poporul moldovenesc este unul blajin de fire și recunoscător celor care ne ajută. Așa este corect și creștinește. Noi suntem recunoscători României pentru ajutoarele care ni le oferă, inclusiv recentele vaccinuri anti-COVID-19 pe care le-a donat țării noastre.

Cu toate acestea, nu putem să acceptăm modul în care ne tratează unii de la București cu aere de superioritate și cu lipsă de respect față de moldoveni. Cu mare regret am constatat o atitudine de acest fel, deloc diplomatică, din partea Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță. Într-o emisiune TV, acesta și-a permis să lanseze ofense la adresa poporului nostru, pe care și-ar dori "să-l vaccineze împotriva moldovenismului primitiv". Este o atitudine batjocoritoare la adresa moldovenilor, la adresa celor care doresc să păstreze statul Republica Moldova, pe care Ambasadorul român vrea să-l distrugă prin ”vaccinare””, scrie Novac pe pagina sa de socializare.

Parlamentarul susține că astfel de afirmații provocatoare nu pot nicidecum să contribuie la întărirea bunelor relații de vecinătate între țările noastre.

”Republica Moldova și poporul moldovenesc cer respect, iar Daniel Ioniță ar trebui să vină cu scuzele de rigoare față de cele peste două milioane de cetățeni care se consideră moldoveni”, notează deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?