X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Germania a adăugat Moldova pe lista ţărilor de origine sigură

30 aug. 2023,, 16:26   Politică
2959 1

Guvernul de coaliţie din Germania a inclus miercuri Republica Moldova şi Georgia pe lista ţărilor de origine sigură, în încercarea de a reduce numărul cererilor de azil din aceste state, care sînt aproape întotdeauna respinse.

Cabinetul a adoptat un proiect de lege al ministrului de interne Nancy Faeser ca parte a unei serii de măsuri convenite la o reuniune de două zile. Măsura presupune că cererile de azil din aceste ţări ar putea fi procesate mai rapid şi ar putea duce la expulzări mai rapide pentru solicitanţii respinşi.

Conform datelor ministerului, 99,9% dintre cererile din ambele ţări au fost respinse în 2022 şi în prima jumătate a anului 2023.

Împreună, acestea reprezintă mai mult de o zecime din totalul cererilor respinse. Aproximativ 8.865 de persoane din Georgia şi 5.218 de persoane din Republica Moldova au solicitat azil în Germania anul trecut, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Ministerul defineşte ţările de origine sigură ca fiind cele în care, în general, nu există teama de urmărire penală din partea statului şi în care statul îşi protejează cetăţenii.


5
2
2
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?