X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gavrilița va întreprinde săptămîna viitoare o vizită de lucru la Berlin

31 mar. 2022,, 21:24   Politică
2120 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița va întreprinde săptămîna viitoare o vizită de lucru la Berlin, unde va participa la o ședință organizată de Franța, Germania și România. În cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova, premierul a declarat că va solicita finanțare adițională, inclusiv nerambursabilă, pentru ca Guvernul să poată oferi ajutor cetățenilor „în aceste timpuri dificile”.

„Se vor discuta problemele Moldovei nu doar în ceea ce ține de refugiați, dar și impactul economic și social al războiului din Ucraina asupra Moldovei și vom discuta diverse scenarii și vom solicita finanțare adițională, inclusiv nerambursabilă, ca cetățenii moldovenii să fie ajutați de Guvern în această criză și în aceste timpuri complicate, pe care nu ni le-am dorit și pe care, din păcate, sîntem nevoiți să le trecem”, a spus Natalia Gavrilița, transmite newsmaker.md.

Totodată, premierul a declarat că la nivel internațional, imaginea Republicii Moldova s-a îmbunătățit.

„Pînă acum, la nivel internațional, despre Republica Moldova se știa că este țara din care s-a furat miliardul, ca țara unde înflorește corupția și ca cea mai săracă țară. Acum, vă spun cu certitudine că avem o cu totul altă atitudine. Chiar și în presa internațională sîntem recunoscuți ca țara care a reușit să primească pe cap de locuitor cel mai mare număr de refugiați și sîntem cunoscuți ca țara mică cu inimă mare. sînt convinsă că acest lucru ne va ajuta în procesul de integrare europeană și în procesul de accesare a unor fonduri europene”, afirmă Natalia Gavrililța.

Amintim că România va co-organiza, pe 5 aprilie, la Berlin, alături de Germania şi Franţa, o conferinţă internaţională pentru a stimula sprijinul internaţional pentru Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?