COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Fost premier: „Politicienii recurg din nou la practici de dezbinare”

7 iun. 09:45   Politică
1505 4

„Este regretabil că, în loc să vină cu propuneri cum să aducem acasă cetățenii țării, alungați de la vatră de hoții de miliarde și alte "istorii de succes", politicienii recurg din nou la practici de dezbinare, cu scopul de a atrage diaspora în noi dispute și de a o folosi în interesele sale înguste de partid”.

Sînt declarațiile fostului prim-ministru al R. Moldova, Ion Chicu, și au fost făcute, după ce, membrii PAS au anunțat că va protesta, astăzi, în fața Comisiei Electorale Centrale, fiind nemulțumiți de numărul de secții de votare, care vor fi deschise în diasporă la alegerile din 11 iulie.

„Fiecare cetățean al Republicii Moldova, oriunde s-ar afla – în Uniunea Europeană, Rusia sau în stânga Nistrului, are dreptul la vot, iar statul este obligat să-i asigure condițiile necesare pentru a beneficia de acest drept. Încercările unor partide de a restrictiona votul cetățenilor Republicii Moldova, în functie de preferințele față de acest vot, sunt inacceptabile și nu pot avea loc într-o societate democratică și corectă”, a scris Chicu pe pagina sa de Telegram.

În context, Ion Chicu a îndemnat politicienii să renunțe la orice fel de manipulări, iar autoritățile responsabile să asigure fiecărui cetățean al Republicii Moldova condiții egale, nediscriminatorii pentru exercitarea votului liber și nestingherit.

Săptămîna trecută, CEC a hotărît organizarea a 139 secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.


Cele mai multe secții de votare, 30 la număr, vor fi deschise în Italia. 17 secții de votare vor fi deschise pentru moldovenii din Rusia, 13 secții de votare în țara vecină, România, 12 secții de votare în Statele Unite ale Americii, iar 8 secții de votare vor fi deschise în Franța. În Ucraina, vor fi deschise doar două secții de votare.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽