Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Fermierii spun că ies la proteste, chiar dacă Recean i-a invitat la discuții

6 iun. 2023,, 10:09   Politică
2752 0

Membrii Asociației ”Forța Fermierilor” susțin că sînt gata ca de mîine să iasă la manifestații non-stop în aproape toate raioanele țării și chiar să se deplaseze cu tehnica agricolă spre Chișinău.

Fermierii sînt nemulțumiți că reprezentanții Guvernului, cu care urmează să aibă astăzi întîlnire, i-au abordat abia pe ultima sută de metri.

”Cu o zi înainte protestului, prim-ministrul a invitat reprezentanții Asociației ”Forța Fermierilor” la discuții. Organizația noastră este pregătită pentru 7 iunie să înceapă proteste non-stop aproape în toate raioane, cu deplasarea posibilă ulterioară a tehnicii agricole în capitala. Revendicările sînt aceleași, înaintate în cadrul ședinței Consiliului din 17 mai”, se arată în mesajul fermierilor.

La sfîrșitul lunii mai, agricultorii anunțau că în perioada 7-30 iunie vor organiza proteste non-stop în Piața Marii Adunări Naționale, inclusiv cu tehnica agricolă, transmite voceabasarabiei.md.

Asociația cere ca pînă în 1 august să fie achitate compensațiile pentru costurile de producere de cel puțin 3000 de lei la hectar pentru grîu, orz și rapiță, iar pînă pe 1 iulie să fie plătite datoriile pentru subvențiile din 2022.


De asemenea, printre revendicări este prelungirea programului de rambursare a TVA, cu extinderea listei de beneficiari, pînă la sfîrșitul acestui an.

20
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?