X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

După pronunțarea hotărîrii CC, Tauber a depus din nou o cerere pentru a candida la funcția de primar de Bălți

29 sep. 2023,, 17:11   Politică
4277 0

Deputata Marina Tauber a depus astăzi, 29 septembrie curent, repetat cererea de înregistrare în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Se întîmplă după ce joi seara, 28 septembrie, Curtea Constituțională a suspendat legea care îi interzice participarea la alegeri.

„Astăzi sînt din nou la Comisia Electorală de Circumscripție Bălți, în care voi solicita repetat eliberarea listelor de subscripție în vederea colectării semnăturilor pentru a candida la funcția de primar independent al municipiului Bălți. În pofida faptului că au fost eliberate listele de subscripție, noi vom insista în instanța de judecată să fie anulat răspunsul anterior al Comisiei Electorale de Circumscripție cu privire la candidatura mea, dat fiind faptul că la acea etapă a fost încălcată procedura administrativă și alte elemente de fond”, scrie Tauber pe Facebook, transmite realitatea.

Tradițional, în fața sediului Primăriei din Bălți, s-au adunat mai mulți susținători ai deputatei, dar și ai Partidului Șor, scos în afara legii în vara anului 2023.

Curtea Constituțională a suspendat joi, 28 septembrie curent, prevederile Codului electoral privind interdicția aplicată unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri pînă la examinarea în fond a unei sesizări. Sesizarea a fost depusă de deputații Partidului ȘOR scos în afara legii: Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Denis Ulanov și Petru Jardan.

Astfel, reiese că reprezentanții fostului Partid ȘOR, pînă la examinarea sesizării în fond, ar putea să-și depună actele pentru a fi înregistrați în calitate de candidați pentru șefiile anumitor Primării la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Ședința pentru examinarea în fond este programată tocmai peste o săptămînă – 3 octombrie 2023.

39
2
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав