X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 188
Transnistria stiri: 1459

Dumitru Calac: „Trebuie să muncim și să schimbăm viața cetățenilor în bine, dar nu să strigăm despre integrarea europeană”

27 iul. 19:00   Politică
1970 1

Agitația din jurul integrării europene și campania de susținere a acestui curs care s-a desfășurat în Republica Moldova sînt absolut inutile, pentru că cel mai important lucru nu este să strigăm despre integrarea europeană, ci să muncim și să realizăm reforme reale în țară, să schimbăm viața oamenilor, astfel încît țara noastră să fie ca în Europa, nu în vorbe, ci în fapte.

O astfel de opinie a exprimat jurnalistul Dumitru Calac, în cadrul emisiunii „Без галстуков” cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

El a amintit că există și o zicală: „Oricît de multe ori n-ai spune halva, în gură nu va deveni mai dulce”, menționînd că la fel este și cu integrarea europeană.

„Faptul că integrarea europeană va fi „cusută” sau alipită la tot despre ce se va vorbi, acest lucru nu o va apropia mai mult”, a declarat Dumitru Calac.

Jurnalistul consideră că nici un pas precum începerea negocierilor cu Uniunea Europeană privind aderarea Republicii Moldova la UE nu trebuie exagerat.


„Este ca și cum ai pleca la drum și ai anunța că ai plecat la drum. Dar încă trebuie să parcurgi acest drum, trebuie să înduri totul și vor fi o mulțime de obstacole diferite de depășit. Dar cel mai important lucru este că trebuie să muncim. Nu să strigăm despre integrarea europeană, ci să lucrăm, să realizăm reforme reale, nu declarative. Și principalul este să schimbăm viața oamenilor, astfel încît la noi să fie ca în Europa nu în cuvinte, ci în Europa sub toate aspectele”, a declarat Dumitru Calac.

Potrivit acestuia, ideea este că în viața politică, politicienii noștri și funcționarii de stat ar trebui să se comporte ca în Europa, să aibă o mentalitate europeană, să-și dea demisia atunci cînd văd că nu reușesc să facă față sarcinilor stabilite, să își asume vina, atunci când cu adevărat este vina lor, și așa mai departe și în toate celelalte domenii ale vieții.

„Adică noi strigăm în permanență că vrem să mergem în Europa, dar în viața de zi cu zi, în acțiunile noastre, în munca noastră, în abordările noastre pentru rezolvarea problemelor publice, a anumitor probleme private, locale, rămînem, din păcate, așa cum eram și mai înainte”, a spus jurnalistul.

35
2
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав