X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dosarul Șor: Care a fost decizia Curții de Apel față de Platon

27 oct. 2022,, 17:34   Politică
3104 1

Veaceslav Platon nu a fost recunoscut ca parte vătămată în cauza Ilan Șor. Această decizie a fost luată de Curtea de Apel (CA) într-o ședință din 26 octombrie.

După cum a declarat pentru NM secretarul de presă al AP, Ion Bocan, în ședința de ieri, judecătorii au respins demersul avocaților lui Platon, care au cerut să fie recunoscut ca parte vătămată în acest caz. Reamintim că, în 2017, Șor a fost principalul martor în cauza Platon. Este vorba despre dosarul în care Platon a fost condamnat la 16 ani de închisoare în 2017, și a fost achitat în 2021 după ce s-a dovedit că Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc au fost beneficiarii companiei ZenitManagment.

Judecătorii au respins și demersul Ministerului de Finanțe și al procurorilor, care au cerut ca Ministerul de Finanțe să fie recunoscut atît parte vătămată, cît și ca reclamant civil.

Următoarea ședință la CA va avea loc pe 28 octombrie. Este de așteptat ca judecătorii să comenteze cererea avocaților lui Ilan Șor de depune o sesizare la Curtea Constituțională.

Bocan a precizat că dosarul se află în faza de cercetare judecătorească.


Amintim că omul de afaceri, iar acum deputatul fugar, Ilan Șor, a fost condamnat în 2017 de către instanța de fond la 7,5 ani de închisoare pentru spălare de bani la scară deosebit de mare în cazul furtului miliardului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?