X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

Dorin Recean a participat, la Taraclia, la evenimentul dedicat culturii slave

23 mai. 2023,, 13:54   Politică
2530 0

Vizita prim-ministrului Dorin Recean în raionul Taraclia a început cu participarea la evenimentul dedicat zilelor scrisului și culturii slave în Republica Moldova.

Pînă la data de 28 mai, urmează a fi organizate diverse activități, menite să contribuie la dezvoltarea dialogului intercultural şi menţinerea relaţiilor de prietenie dintre reprezentanţii diferitelor naţionalităţi.

În discursul său, șeful Executivului a subliniat că din propria experiență cunoaștem că bunăstarea și pacea se află în Europa, iar noi, moldovenii, indiferent de limba pe care o vorbim, respectăm diversitatea și coeziunea socială.

„Sîntem o națiune cu mai multe identități culturale, dar cu un obiectiv comun – cel de a construi Europa la noi acasă și de a ne promova valorile în cadrul unei comunități mai largi. Diversitatea ne face mai bogați și ne unește prin respect pentru valorile noastre comune - demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept. Prin aceste valori, devenim mai puternici împreună”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Zilele Scrisului și Culturii Slave sînt organizate în țara noastră anual, fiind cinstiți, astfel, creatorii alfabetului chirilic - Kiril și Metodiu. În acest context, în mai multe localități, vor fi organizate festivaluri, concerte, conferințe, mese rotunde și expoziții.

3
1
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?