Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

Dorin Recean a discutat cu administratoarea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, Samantha Power

22 noi. 2023,, 09:45   Politică
901 0

Proiectele desfășurate în Republica Moldova cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, dar și noi perspective de colaborare în domeniul energiei și tehnologiilor informaționale au fost discutate, în format online, de prim-ministrul Dorin Recean și Samantha Power.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul consecvent al Statelor Unite ale Americii pentru modernizarea țării noastre, îmbunătățirea calității vieții oamenilor și stimularea creșterii economice. În acest context, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la eforturile întreprinse de autorități pentru revitalizarea economiei Republicii Moldova, menționînd că progresele înregistrate în acest domeniu au o importanță majoră în procesul de construire a unui stat rezilient.

„Prioritatea noastră este să creăm condiții pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, începînd cu industria vinurilor, domeniul energetic și pînă la segmentul tehnologiilor informaționale. Știm că oamenii așteaptă bunăstarea și vom munci în continuare pentru a realiza toate obiectivele propuse. Avansăm în ceea ce privește asigurarea păcii și securității, reformarea justiției și combaterea corupției și mergem cu pași siguri pe calea de integrare în Uniunea Europeană”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Părțile au discutat, de asemenea, despre cooperarea în domeniul energetic, extinderea capacității de producție a energiei regenerabile, dar și despre importanța expertizei SUA în diverse domenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?