X 
Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Dodon îi răspunde lui Sandu: „Vrabia mălai visează”

29 mai. 2020,, 10:30   Politică
8222 31

"În calitate de președite nu examinez opțiunea de a pleca din funcție, o asemenea decizie ar fi una iresponsabilă și va crea haos". Astfel a comentat președintele Igor Dodon solicitarea lideri PAS, Maia Sandu, către acesta de a-și da demisia.

„Vrabia mălai viseaz, iar Maia Sandu președinția visează. Nu interesează pe oameni acum alegerile prezidențiale sau alte lucruri, îi interesează lucruri concrete: salarii, pensii, drumuri, secetă. Cum demisia președintelui va contribui la rezolvarea acestor probleme? Din contra, va crea o criză politică suplimentară: demisia înseamnă că nu avem Parlament funcțional, nu avem guvern și nu avem nici președinte în funcție. Va fi probaibl primul caz în istoria țării cînd nu avem nicio instituție de stat”, a comentat Dodon.

Igor Dodon le-a sugerat oponenților politici să aștepte hotărîrea Curții Constituționale privind organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare în aceeași zi. Abia atunci, spune el, va fi mai clar cum vor evolua lucrurile pe scena politică.

„Pentru a ajunge la un asemenea scenariu de demitere, dvs. cu partenerii Candu și Șor trebuie să dați jos guvernul, apoi să încercați să numiți un alt guvern. După ce epuizați prima și a doua etapă se poate ajunge la posibila demisie.

Haideți să vedem care va fi decizia Curții și posibilitatea dizolvării Parlamenteului în ultimile șase luni de mandat. Dacă CC va lua decizia și va spune că e posibil într-o zi de organizat alegeri parlamentare și prezidențiale, atunci vă invit la președinție și găsim soluția cum declanșăm aceste alegeri”, a mai menționat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?