X 
Cutremure stiri: 508

Dodon: Acest referendum nu este despre aderarea la UE, dar despre modificarea Constituției

12 oct. 13:59   Politică
4 ore in urma 1560 1

Poziția noastră cu privire la referendum rămâne aceeași. Acest referendum nu este despre aderarea la UE, ci despre modificarea Constituției.

Declarația aparține fostului șef de stat, liderului PSRM Igor Dodon, care menționează că în buletinul de vot nu este menționat: sunteți „pentru” sau „împotriva” aderării la UE?

“Cu alte cuvinte, acolo se întreabă dacă sunteți de acord ca legile UE să devină mai importante decât legile moldovenești. Acesta este scopul referendumului. Pentru ca ceea, ce nu corespunde intereselor noastre naționale, dar există în UE, să fie implementat în Moldova fără consultări publice și fără acordul majorității cetățenilor,” a spus Dodon.

Potrivit lui, Maia Sandu îi minte chiar și pe susținătorii săi și dorește să inducă oamenii în eroare.

“De aceea, îndemnăm pe toți să nu participe la acest referendum. Cu toate acestea, primim apeluri de la sute de cetățeni, care ne spun că sunt obligați să participe la referendum, iar în caz contrar vor fi „dați afară” de la locul de muncă și așa mai departe. Acești oameni întreabă cum ar trebui să procedeze, să ia buletinul și să-l rupă? Dacă nu aveți de ales, nu trebuie să stricați buletinul, mai bine în acest caz votați împotrivă,” a spus fostul președinte.


Igor Dodon a îndemnat cetățenii să facă tot posibilul pentru a nu participa la acest referendum.

Dimitri Pulbere, fost președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova, consideră că viitorul referendum constituțional, inițiat de Maia Sandu, urmărește să pună pe roate un plan de modificare a Constituției în afara normelor de drept.

„Ce nu e în regulă cu referendumul?” citiți în articolul analitic al Noi.md cu același titlu aici.

20
3
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав