Transnistria stiri: 1368
Eurovision stiri: 500

Dodon a discutat cu ambasadorul Neguța despre hotărîrea MAEIE

14 feb. 2019,, 11:10   Politică
2493 2

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, în legătură cu rechemarea diplomatului de către MAEIE pentru consultări interne, notează Noi.md.

Șeful statului și-a exprimat deplina încredere în ambasador și a precizat că nu va semna decretul privind rechemarea sa din funcție.

„În calitate de Președinte al țării, care conform Constituției este responsabil de politica externă si deține dreptul exclusiv de acreditare și rechemare a reprezentanților diplomatici ai Republicii Moldova - am declarat cu toată responsabilitatea că am deplină încredere în domnul Neguța și consider că dumnealui își îndeplinește datoria în interesul național al RM.

Consider decizia ministerului total neexplicabilă și irațională, deoarece dl Neguța își îndeplinește atribuțiile conform cerințelor înaintate și este unul din cei mai experimentați specialiști în domeniul diplomației externe. Din aceste considerente, chiar dacă Guvernul va aproba rechemarea ambasadorului moldovean la Moscova, nu voi semna decretul în acest sens”, a comentat Dodon.

Menționăm că ieri Ministerul de Externe a transmis o scrisoare Guvernului prin care a cerut rechemarea ambasadorului Neguța. Motivul ar fi modul în care Andrei Neguța a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanței diplomatice a Transnistriei la Moscova și faptul că nu a promovat corect și cu suficientă fermitate poziția R.Moldova față de acest subiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?