X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Bașcanul va boicota revocarea ambasadorului moldovean în Rusia

14 feb. 2019,, 10:00   Politică
4026 8

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, refuză să participe la şedinţa Guvernului, la care va fi examinată chestiunea privind revocarea ambasadorului moldovean în Rusia.

Liderul Autonomiei găgăuze şi-a anunţat această intenţie a sa prin intermediul unei declarații publicate pe rețelele sociale. Astfel, în declarația liderului Găgăuziei se menţionează:

"Nu accept categoric inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de revocare a ambasadorului țării noastre în Federația Rusă.
Este evident că această acţiune ostilă are doar un singur scop – de a tensiona relațiile moldo-ruseşti în ajunul alegerilor și de a crea o amenințare externă în persoana Rusiei.Pentru locuitorii din Găgăuzia, precum și pentru majoritatea cetățenilor țării, Rusia este partenerul nostru politic și economic strategic. În Autonomia Găgăuză, sînt înalt apreciate legăturile strînse cu regiunile partenere rusești, care vor continua să sporească potențialul cooperării interregionale.

În calitatea mea de conducător al Găgăuziei şi membru al Guvernului, refuz să particip la şedinţa la care va fi examinat această inițiativă scandaloasă a MAEIE", a declarat Vlah.

În seara zilei de 13 februarie, MAEIE a făcut apel către Guvern cu inițiativa de revocare a ambasadorului moldovean în Rusia, Andrei Neguţa. Președintele Igor Dodon a declarat că nu va semna decretul corespunzător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?