Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4031

Dmitri Peskov: "Rusia a susținut întotdeauna "reanimarea" dialogului cu autoritățile Moldovei"

6 mar. 14:49   Politică
3073 0

Problema Transnistriei este actuală acum, situația din regiune este departe de a fi previzibilă și calmă.

Despre scest lucru a declarat secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

"Problema Transnistriei este foarte actuală acum. Pentru că, într-adevăr, situația de acolo este departe de a fi previzibilă și calmă", a spus Peskov în cadrul maratonului “Знание.Первые" a societății ruse "Знание". Evenimentul este organizat de societatea rusă "Знание" la Festivalul Mondial de Tineret–2024.

El a menționat că Rusia este deschisă să ajute Transnistria. "Acei oameni care locuiesc în Transnistria trăiesc în condiții foarte grele. Desigur, ei au nevoie de ajutor. Rusia este deschisă acestei asistențe, dar preferăm să rezolvăm orice problemă pînă în ultimul moment prin dialog, dialog politic", a spus purtătorul de cuvînt al președintelui.

El a adăugat că Rusia a susținut întotdeauna "reanimarea" dialogului cu autoritățile Moldovei.


"Întotdeauna am pledat și pledăm pentru reanimarea dialogului cu autoritățile de la Chișinău, ne-am dori ca spiritul rusofobiei să nu mai existe în acest oraș minunat și această țară minunată", a spus Peskov.

Rusia speră că autoritățile Moldovei vor ține cont de opinia locuitorilor din Transnistria, a subliniat secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse.

22
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?