X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Diacov despre Rusia: „Trebuie să găsim un limbaj comun”

3 aug. 2019,, 12:29   Politică
3002 6

Pentru a fi în relații de prietenie cu Rusia, este necesar să stăm mai des la masa de negocieri și să cooperăm. Acest lucru a fost declarat de către președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Glavnoe” cu Lilia Buracovschi de pe postul de televiziune TVC 21, relatează eNews.

„Trebuie să avem relații bune și permanente cu vecinii noștri, inclusiv cu Federația Rusă. Deși pentru unii demnitari politici Federația Rusă este un partener incomod, dar cu acest partener trebuie să vorbim, să cooperăm, să soluționăm probleme, să găsim un limbaj comun”, susține Diacov.

Prezentatoarea Lilia Buracovschi a menționat că, în perioada guvernării Partidului Democrat, a existat un vîrf în deteriorarea relațiilor bilaterale, iar vicepremierului rus nu i s-a permis să intre în țară.

„Au fost astfel de momente ... Știm astăzi că Ungaria are relații bune cu Federația Rusă, dar încă alaltăieri ele nu erau în relații atît de bune - președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova a dat un exemplu.
Și noi comitem unele greșeli, și Federația Rusă în ceea ce privește Republica Moldova, cred că nu întotdeauna a luat întotdeauna deciziile corecte. Cred că este necesar să discutăm mai des, să stăm la masă mai des și să căutăm compromisuri. Moldova nu ar trebui să se lupte cu niciunul dintre vecinii săi - Moldova ar trebui să prietenească cu ei”, a declarat Dumitru Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?