X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 165
Transnistria stiri: 1415

Despre ce a discutat Nicu Popescu cu vicepremierul pentru Integrare Europeană al Ucrainei

4 dec. 2023,, 12:15   Politică
2877 2

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut o conversație telefonică cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei.

Șeful diplomației moldovenești a declarat că în cadrul dialogului a remarcat progresele semnificative înregistrate atît de Republica Moldova, cît și de Ucraina, care a condus la recomandarea Comisiei Europene către Consiliul European pentru începerea negocierilor cu Moldova și Ucraina privind aderarea la UE.

”Ne bazăm pe faptul că această recomandare va constitui o fundație solidă pentru statele membre ale Uniunii Europene să-și exprime susținerea prin votul lor în cadrul Consiliului programat pentru 14-15 decembrie”, a menționat Nicu Popescu.

În timpul discuției, ministrul a reiterat angajamentul ferm al R. Moldova față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional.

El a subliniat, de asemenea, că Moldova va continua să acorde întreaga asistență prietenilor ucraineni, atît la nivel bilateral, cît și în cadrul organizațiilor internaționale.


”Viitorul Republicii Moldova și al Ucrainei este în marea familie europeană - un spațiu al libertății, păcii și prosperității”, a declarat Nicu Popescu.

Locuitorii Moldovei asociază aderarea țării la UE cu prosperitate și dezvoltare. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte uniuni, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării și coexistență, precum și în dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.

4
2
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав