COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Deputatul Nicolae Pascaru, în vizită la Penitenciarul Rusca

Deputatul PSRM Nicolae Pascaru, membru al Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice, a efectuat astăzi o vizită de lucru la Penitenciarului nr. 7 Rusca din raionul Hîncești.

Deputatul s-a familiarizat cu condițiile de detenție din pentinciar, a fost informat cu privire la problemele principale ale deținutelor, dar și administrației instituției. Acesta a menționat că va interveni în măsura competențelor sale pentru a soluționa problemele.

"M-a surprins faptul că pe teritoriul Penitenciarului este amplasată o biserică, iar deținutele merg regulat la slujbe în acest lăcaș. De asemenea, am vizitat Școala Profesională din cadrul Penitenciarului nr.7 Rusca, care la data de 4 septembrie a demarat procesul de învățămînt dual, la specialitățile de cusătoreasă, croitoreasă, brutar, frizer și tencuitor. În cadrul acestei școli, beneficiază de studii 75 de deținute. Acest fapt le permite să fie încadrate în cadrul unităților de producție de pe teritoriul Penitenciarului, precum și să poată acumula venit din activitatea lor profesională.

La general condițiile de detenție sunt satisfăcătoare, alimentația este una bună, iar din discuțiile private cu deținutele am aflat că tratamentul personalului și administrației penitenciarului este bun, iar între ei există mereu un dialog constructiv", a precizat Nicolae Pascaru.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load