Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Deputații vor fi ghizi pentru o zi

15 sep. 2023,, 14:30   Politică
2520 1

Parlamentul Republicii Moldova își deschide ușile în data de 22 septembrie pentru toate persoanele care vor să cunoască mai multe despre activitatea instituției parlamentare. Șeful Legislativului și alți deputați vor fi ghizii oamenilor care vor veni să viziteze Parlamentul.

De Ziua Ușilor Deschise, vizitatorii vor putea merge în sălile din incinta Parlamentului unde se iau decizii importante pentru viitorul țării sau au loc întrevederi cu oficiali străini, notează Noi.md.

Traseul turului ghidat include sala de ședințe plenare, sala Europa, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă. Totodată, vor fi amenajate pentru public două expoziții. Vor fi expuse lucrările maestrului Zaharia Cușnir, un fotograf amator care a locuit în satul Roșietici, raionul Florești.

Expoziția cu genericul „Zaharia Cușnir – trecutul dintr-o valiză” reflectă viața oamenilor de la sat din secolul trecut, iar portretele dezvăluie o lume uitată. Muzeul Parlamentului găzduiește expoziția tematică de publicații „Graiul, Patria și Neamul…”, care conține albume, cărți, publicații periodice și broșuri ce evocă momentele importante din viața politică a anilor 1989-1991.

De asemenea, în scuarul Parlamentului vor fi amenajate spații pentru discuții cu deputații, cu activități interactive pentru copii și o zonă foto. Vizitatorii vor mai primi materiale informative despre activitatea Parlamentului, vor putea lăsa mesaje pentru deputați și vor putea participa la un quiz la care își vor testa cunoștințele din domeniul legislativ, iar cei care vor oferi răspunsuri corecte la întrebări vor primi premii.


Ziua Ușilor Deschise se va desfășura în intervalul dintre orele 13:00 și 17:00. Vizitatorii sînt rugați să aibă la ei un act de identitate. Copiii nu au nevoie de un act de identitate, dar obligatoriu vor fi însoțiți de maturi.

1
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?