Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputații au votat pentru retragerea definitivă a Republicii Moldova din Adunarea Interparlamentară a CSI

20 iul. 2023,, 15:01   Politică
3491 0

Deputații PAS au votat în lectură finală pentru denunțarea Convenției privind Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI, semnată la Minsk în 1995.

Cincizeci și trei de deputați din partidul de guvernămînt au votat în favoarea proiectului de lege în a doua lectură.

Parlamentarii din partea BCS au votat împotriva documentului. Parlamentarii din partidul interzis ȘOR continuă să boicoteze ședințele parlamentare, în semn de protest față de abuzurile guvernării față de opoziția parlamentară.

Cînd proiectul de lege a fost prezentat în Parlament pentru votul în prima lectură, la întrebarea despre beneficiile pe care le vor obține cetățenii moldoveni după denunțarea acordurilor în cauză, Ruslan Bolboceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe, a declarat că este vorba de o "decizie politică" luată în urma consultărilor cu președintele țării, relatează Noi.md, citînd a-tv.md.

"Mai devreme am menționat că este o decizie politică a Biroului Permanent al Parlamentului. Ca urmare a consultărilor cu președintele Republicii Moldova, ca urmare a examinării și coordonării cu toate structurile, această denunțare a fost apreciată ca fiind oportună", a explicat atunci Bolboceanu.

2
0
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?